Geen foto

Nederlandse vrouw gaat jaar lang als holbewoner leven

What about Wilma.Marianne van Dijk, journalist en filosoof, gaat een jaar lang in Amsterdam leven als een holbewoner. Hiermee wil ze gaandeweg achterhalen hoe de vroegere Homo sapiens leefden en of de moderne mens kan leren van hun prehistorische gewoonten. Van Dijk heeft een proefperiode van honderd dagen achter de rug en houdt sindsdien een blog bij over haar ervaringen.

Zodra het project van start gaat, zal Van Dijk als ‘Wilma’ gaan leven. Zo gaat ze op blote voeten door Amsterdam lopen, zal ze geen gebruikmaken van digitale apparatuur zoals een mobiele telefoon en gaat ze zich aan een strikt prehistorisch dieet houden. Daarnaast zal een tweekoppig team haar zo nu en dan verrassen met toepasselijke ‘incidenten’ zodat ze ter plekke moet vaststellen hoe een prehistorisch iemand zou reageren.

Leven in de prehistorie

Om de praktijkervaring te ondersteunen zal Van Dijk regelmatig contact zoeken met een paleontoloog en andere experts. Ondertussen houdt ze een blog bij waarin ze allerlei gewoontes uitlicht in de volgende thema’s: dieet, lichaamsbeweging, sociaal leven, mentale kwesties, liefdesleven, werk en vaardigheden, kunst en vermaak, persoonlijk onderhoud, filosofie en spiritualiteit. Lees hier haar blog of bezoek haar website What about Wilma voor meer informatie over het project.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's