Geen foto

Mis het komende nummer van Archeologie Magazine niet

De ondergrondse wereld van het Domplein in Utrecht.In het komende nummer van Archeologie Magazine dalen we af in de fascinerende ondergrondse wereld onder het Domplein in Utrecht. We nemen u onder meer mee naar het Romeinse castellum Traiectum, en de Dom van bisschop Adelbold (11e eeuw), de voorloper van de huidige Domkerk, die in 1674 door een tornado deels werd verwoest. En natuurlijk is er ook ruim aandacht voor Schatkamer Domplein II, het ondergrondse bezoekerscentrum dat op 2 juni 2014 wordt geopend.

Dit nummer thuis ontvangen én kans maken op een boek? Neem vóór 15 oktober een (proef)abonnement.

Klik hier voor een proefabonnement (2 nummers voor € 9,50)
Klik hier voor een jaarabonnement (slechts € 27,50)

Verder in dit nummer

De Staats-Spaanse Linie.De Staats-Spaanse Linie  
In 1583 begonnen zowel de Spanjaarden als de Staten van Holland met het bouwen van versterkingen aan weerszijden van de grens tussen de noordelijke en de zuidelijke Nederlanden. Sommige daarvan werden gebruikt tot in WO II.

Koninklijke stokken van Toetanchamon.De verzamelwoede van Toetanchamon
Farao Toetanchamon verzamelde van alles. Niet alleen sieraden en andere kostbaarheden, maar ook dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals wandelstokken.

Hoe Petra werd herontdekt
In de 19e eeuwse werd de woestijnstad Petra herontdekt door westerse avonturiers. Een van hen was de schilder David Roberts, wiens tekeningen en dagboeken ons een uniek inzicht geven in het 19e eeuwse Petra.
Petra, wonder in de woestijn.
Klik hier voor een proefabonnement (2 nummers voor € 9,50)
Klik hier voor een jaarabonnement (slechts € 27,50)

Meer lezen