Geen foto

Middeleeuwse bewoningsresten aangetroffen bij aanleg rotonde Weert

Middeleeuwse waterput. Fotograaf: Archeologisch adviesbureau RAAP. Aan de Eindhovenseweg/Ringbaan Noord in Weert wordt in verband met de aanleg van een turborotonde archeologisch onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek is een grote middeleeuwse waterput aangetroffen. Daarnaast zijn er onder meer middeleeuwse bewoningsresten gevonden uit de 11e tot 12e eeuw.

De gemeente Weert heeft bepaald dat op deze locatie een turborotonde en een fietstunnel worden aangelegd. Omdat de grond daardoor verstoord wordt en het gebied een hoge archeologische verwachtingswaarde kent, was het uitvoeren van archeologisch onderzoek noodzakelijk. De archeologische begeleiding wordt uitgevoerd door archeologisch adviesbureau RAAP.

De aangetroffen bewoningssporen betreffen een waterput, greppels, paalsporen en –kuilen uit de 11e tot 12e eeuw. De grote middeleeuwse waterput wordt bij het uitgraven van de fietstunnel onderzocht. Naar verwachting bevinden zich onder het grondwater nog resten van de uitgeholde boomstam, welke door middel van jaarringenonderzoek gedateerd kan worden.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen