Geen foto

Lezing Sarcofagen in Rijksmuseum van Oudheden

De lezing Sarcofagen vindt plaats in het Rijksmuseum van Oudheden. Op donderdag 15 november vindt de lezing Sarcofagen, treurnis, troost & vreugde in steen plaats in het Rijksmuseum van Oudheden. Archeologe Annet van Wiechen gaat tijdens de lezing in op het leven in de Romeinse tijd en in de middeleeuwen zoals afgebeeld op stenen sarcofagen.

Sarcofagen zijn monumenten van & voor de doden, maar ook prachtige herinneringen aan de mens die ooit leefde. Sarcofagen, treurnis, troost & vreugde in steen is een lezing over werk en geloof, over liefde en vreugde, over afscheid en dood, over god, goden, heiligen en helden.

In de lezing wordt de geschiedenis en de ontwikkeling van Romeinse en latere sarcofagen (tot in de 16e eeuw) belicht. Wat werd er afgebeeld en waarom? Er worden onder andere scènes getoond uit mythologische verhalen of uit het leven van de overledene.

De lezing vindt plaats op donderdag 15 november van 13:00 tot 15:00 uur in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De prijs van de lezing bedraagt € 20,- (exclusief toegang tot RMO). Reserveren is gewenst.

Kijk voor meer informatie over de lezing op de website van OudWeb. Meld je hier aan voor de lezing, of klik hier om de lezing cadeau te doen.

Meer lezen
Tijdvakken
Thema's