Geen foto

Glastonbury Abbey vooruitstrevend in middeleeuws Engeland

Glastonbury Abbey blijkt vooruitstrevend te zijn geweest qua vakmanschap. Uit nieuw onderzoek aan de Glastonbury Abbey blijkt dat de technologieën die gebruikt werden bij het bouwen van de abdij aan de grondslag lagen van het vakmanschap in middeleeuws Engeland. De abdij was rijkelijk versierd met onder andere geschilderd glas, betegeling en uitgehouwen hout en steen.

Glastonbury Abbey werd oorspronkelijk gebouwd in 712, maar een brand in 1148 verwoestte het gebouw grotendeels. Na het herbouwen werd het een van de meest invloedrijke kloosters in Engeland. Het onderzoeken van de documentatie van de archeologische opgravingen aan de abdij heeft aangetoond dat het gebouwd is door vakmensen die allerlei grondstoffen gebruikten om het klooster de verbeteren.

“De technieken die gebruikt werden tijdens het bouwen van de Glastonbury Abbey waren zeer innovatief,” aldus Janet Bell, beheerder van Glastonbury Abbey. “De abdij was rijkelijk versierd met glazen ramen, betegeling, geschilderd en uitgehouwen steen, fijn metaalwerk, luxe stoffen en uitgehouwen hout. Deze versieringen waren van de hoogste kwaliteit.” Toen de abdij in 1539 uit gebruik genomen werd zijn veel van de waardevolle objecten meegenomen, waardoor er enkel een paar artefacten over zijn gebleven.

Een samenwerking tussen de abdij en de Universiteit van Reading heeft geleidt tot een nieuwe tentoonstelling om de restanten van het geweldige vakmanschap van de abdij te tonen. Professor Roberta Gilchrist van de Universiteit van Reading zei hierover: “Glastonbury Abbey is een van de eerste en meest belangrijke kloosters van middeleeuws Engeland. Sinds de 20e eeuw is hier al 34 seizoenen opgegraven. Door het gebruik van nieuwe wetenschappelijke technieken hebben we nieuwe historische informatie kunnen achterhalen.”

Bron: This is Somerset

Meer lezen
Tijdvakken