Geen foto

Drakendodende St. George broche van bijzonder vakmanschap gevonden

In Groot-Brittannië is een broche die St. George afgebeeld gevonden.Een broche of hanger in de vorm van een ridder die een draak aanvalt werd afgelopen jaar gevonden nabij de Britse stad Carlisle. Experts noemen het een bijzondere en zeldzame vondst. Volgens hen wordt St. George afgebeeld en werd het verguldsel gedragen door een ridder uit de vijftiende eeuw.

“Het is echt een bijzonder stuk, ongelooflijk gedetailleerd voor iets van deze grootte,” aldus Stuart Noon, een medewerker bij de Portable Antiquities Scheme. Het beeldje van de ridder is maar 40 millimeter hoog en weegt 8,43 gram, terwijl de draak 30 millimeter lang is en 6,33 gram weegt. “Ik snap niet hoe ze het gemaakt hebben. Het is echt een kunstwerk.” Noon denkt derhalve dat het beeldje toebehoorde aan een hoogstaande ridder.

Het beeldje wordt inmiddels de ‘Cumbrian Dragon’ genoemd en werd in april 2011 gevonden door een metaaldetectorenthousiasteling. Men denkt dat het zilveren verguldsel de eigenaar aanduidde als een lid van de ridderorde van St. George. Deze orde dateert terug tot 1326, hoewel er vrij weinig over bekend is. Het is nog niet bekend wat de twee broches, die waarschijnlijk deel maakten van één geheel, waard zijn.

Bekijk hier een afbeelding van de twee beeldjes.

Bron: News & Star

Meer lezen
Tijdvakken