Geen foto

Archeologische vondsten van Lelystad centraal tijdens Archeologie Festival

Batavia schip reconstructie. Beeld van ADZee via WikipediaOp 6 oktober 2013 wordt er aan de kust van Lelystad een Archeologie Festival georganiseerd. Op dit festival staan de archeologische vondsten van Flevoland centraal bij verschillende activiteiten. Dit zijn vondsten die kortgeleden zijn ontdekt, maar ook vondsten uit de prehistorie en de middeleeuwen. Hierdoor is er genoeg te bekijken voor jong en oud.

Samenwerking

Voor het Archeologie Festival werken drie culturele instellingen samen: Bataviawerf, Nieuw Land Erfgoedcentrum en RCE Scheepsarcheologie. Deze instellingen presenteren de vondsten uit de provincie, zoals de reconstructie van het VOC schip Batavia en andere scheepswrakken, maar ook vliegtuigwrakken uit de Tweede Wereldoorlog.

Activiteiten

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waarbij de bezoeker betrokken wordt bij het onderzoek, zoals het bekijken van een skelet of het zelf opgraven van objecten. Ook zijn er knutselactiviteiten zoals het smeden van een spijker of het maken van je eigen touw. Het definitieve activiteitenpakket komt binnenkort op de websites van de samenwerkende instellingen.

Bron: Nieuw Land Erfgoedcentrum en Bataviawerf

Meer lezen
Landen