Geen foto

Archeologisch Spreekuur bij Nieuw Land

Iedere eerste vrijdag van de maand een Archeologisch Spreekuur.Iedere eerste vrijdag van de maand kunt u in Nieuw Land terecht voor het maandelijkse Archeologisch Spreekuur. Heeft u een bijzonder voorwerp gevonden in Flevoland en vraagt u zich af wat een deskundige u hierover kan vertellen? Vrijdag 1 februari heeft u de mogelijkheid een archeologisch medewerker naar uw vondst te laten kijken.  

Op het maandelijkse Archeologisch Spreekuur komen regelmatig bijzondere voorwerpen op tafel. Bent u in het bezit van een archeologische vondst uit Flevoland en wilt u zekerheid hebben over wat het is? Kom dan met uw vondst naar het Archeologisch Spreekuur op 1 februari 2013 in Nieuw Land, Lelystad.

Dick Velthuizen, archeologisch medewerker van Nieuw Land zal samen met leden van de AWN (Vereniging van vrijwilligers in de archeologie) de door u meegebrachte voorwerpen determineren. Als de aanwezige deskundigen geen raad weten met een vondst, zullen zij hun uiterste best doen om de eigenaar door te verwijzen naar specialisten. Ook kan het voorwerp tijdelijk worden achtergelaten, zodat de archeoloog op zoek kan gaan naar een specialist binnen het vakgebied.

U bent iedere eerste vrijdagmiddag van de maand tussen 13.00 uur en 16.30 uur welkom in Nieuw Land, het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten. Bezoekers kunnen zich bij aankomst melden bij de receptie. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Nieuw Land
Oostvaardersdijk 01-13 (Navigatiesysteem: 113)
Postbus 73
8200 AB Lelystad
www.nieuwlanderfgoed.nl

Meer lezen