Geen foto

Archeologen ontdekken huis uit middeleeuwen in Engeland

Archeologen ontdekken huis uit middeleeuwen in Engeland.Bij een bouwproject in de Engelse regio Somerset hebben archeologen de funderingen van een groot middeleeuws huis ontdekt. Het stenen huis is volgens de onderzoekers ongeveer 600 jaar geleden verlaten.

Archeologen stonden voor raadsel

Ondanks de voor de periode grote omvang van het huis zijn er lange tijd geen sporen van luxe materialen gevonden. De archeologen verbaasden zich daarover omdat het bij dit soort huizen gebruikelijk is dat er nog enkele resten van bijvoorbeeld dure betegeling gevonden worden. In dit geval zijn alleen de van lokaal gesteente gemaakte fundering en de muren van de eerste verdieping blootgelegd. Bob Davis, één van de archeologen, speculeerde dat de eigenaar van het huis zelf zijn huis heeft ontdaan van alle dure materialen en deze vervolgens in een ander huis heeft gebruikt.

Eerste aanwijzing opgegraven

In de eerste week van juli 2013 deed archeoloog Mark Bagwell een ontdekking die wellicht een aantal aanknopingspunten geeft. Hij vond twee vloertegels in wat de archeologen omschrijven als de privévertrekken van het huis. Op de ene tegel staat een geruit patroon met daarboven een kasteel met drie torens en op de andere is een ridder met een lans afgebeeld. De onderzoekers vermoeden dat het huis een link heeft met de St. Barbe familie. Die familie is afkomstig uit de omgeving en in andere huizen zijn soortgelijke tegels gevonden.

Archeologische vondsten

Inmiddels zijn er nog meer ontdekkingen gedaan, zoals dakpannen en een aantal vazen. De opgravingen zijn deze week open voor het publiek. De bouworganisatie geeft daarmee slechts uitstel, want binnenkort wordt alsnog begonnen met de aanleg van een vijver.

Bron: Glastonbury People

Meer lezen
Tijdvakken