Geen foto

9.000 jaar oud gereedschap gevonden in Mexico

De voorwerpen zouden stammen uit ca. 6.000 tot 9.000 voor Christus.Een team van Mexicaanse archeologen heeft honderden ruwe gereedschappen en voorwerpen gevonden in de staat Baja California Sur in Mexico. De voorwerpen stammen uit het vroege holoceen, ca. 8.000 tot 11.000 jaar geleden. Dat liet de National Anthropology and History Institute (INAH) weten.

De vondst werd gedaan op de archeologische site El Coyote in het Los Cabos gebied. De ontdekking zou volgens de INAH de hypothese versterken dat de allereerste kolonisten van het westelijk halfrond het gebied bevolkten door te migreren via de kusten van noordoost Azië tot het zuiden van Amerika.

Tussen de voorwerpen zaten gesneden en gepolijste zeeschelpen, visapparatuur en stenen gereedschap om mee te snijden en schaven. Deze voorwerpen zijn tussen de 8.600 en 9.300 jaar oud. Volgens de onderzoekers werd het gereedschap gebruikt om hout en planten mee te bewerken en om de schelpen van weekdieren mee te openen.

De laatste drie jaar worden er voorwerpen gevonden in het gebied. Menselijke skeletten zijn echter nog niet gevonden. Volgens de INAH is het dan ook “onmogelijk om te weten tot welke etnische groep de inwoners van El Coyote behoorden”.

Bron: Fox News

Meer lezen
Landen