Geen foto

42e editie Reuvensdagen een succes

De 42e editie van de Reuvensdagen werd goed bezocht. Op 16 en 17 november vonden dit jaar de Reuvensdagen plaats in de ReeHorst in Ede. Het nationaal archeologiecongres trok meer dan 650 bezoekers naar lezingen en verslagen over onder meer de Romeinse Limes, het militair erfgoed en de kansen voor de archeologie in de crisis.

Op het congres werden ook prijzen uitgereikt. Diewertje Duijn won de W.A. van Es prijs voor de beste masterscriptie en Johan Verspay won de 10e Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie, die dit jaar voorlopig voor het laatst werd uitgereikt. Daarnaast werd er extra aandacht besteed aan de Edese amateurarcheoloog Ed Zuurdeeg en zijn collectie, die overgedragen is aan het Rijksmuseum van Oudheden.

De Stichting Reuvens is tevreden over de 42e editie van de Reuvensdagen, die zij dit jaar  voor het eerst organiseerden. Voorheen was de organisatie in handen van Erfgoed Nederland. “Wij hebben in korte tijd, met een club betrokken archeologen dit congres mogelijk gemaakt,”  aldus Masja Parlevliet en Tom Hazenberg, duo-voorzitters van de Stichting Reuvens. “Dit was ons eerste doel, nu gaan we verder met waar we als stichting voor staan: een platform bieden voor de Nederlandse archeologie.”

Meer lezen
Landen