DOMUnder wint prijs

Gerti de Koeijer

Museum DOMunder uit Utrecht heeft woensdagavond  29 april in Londen de Museums + Heritage Awards for Excellence 2015 gewonnen in de categorie Internationaal. 

'We waarderen het innovatieve en creatieve gebruik van techniek waarmee een oplossing is gevonden om archeologie tot leven te wekken', aldus de jury.

DOMUnder

In het historische hart van Utrecht, het Domplein, ga je onder de grond, daal je af en ga je terug in de tijd. Een spectaculaire belevenis met film, geluid en vondsten en de unieke mogelijkheid om zelf op zoek te gaan naar de geschiedenis van deze bijzondere plek. Laag op laag is zichtbaar gemaakt; van het Romeinse castellum, opeenvolgende kerken, bisschoppelijke en keizerlijke paleizen tot aan de Dom zelf. Het is een ondergrondse ontdekkingstocht naar 2000 jaar geschiedenis van het Domplein. Bezoekers gaan met een lamp in de hand op zoek naar de archeologische overblijfselen van het Domplein en ontrafelen zo de geschiedenis van Utrecht. DOMunder opende op 2 juni 2014 haar deuren en heeft inmiddels meer dan 35.000 bezoekers ontvangen.

De jaarlijkse Awards van The Museums + Heritage Show zijn voor de dertiende keer uitgereikt. The Museums + Heritage Show is het grootste vakevenement voor professionals op het gebied van musea, erfgoedbeheer en culturele attracties.

www.rtvutrecht.nl/
levendegeschiedenis.blogspot.nl
www.initiatiefdomplein.nl/

Meer weten over archeologie? Lees Archeologie Magazine.

Meer lezen
Landen
Thema's