Webwinkel

Bestel hier bijzondere boeken of dvd's en mooie tijdschriften over archeologie en geschiedenis.

Lees hier onze voorwaarden aangaande retouren en garantie.

Tijdschriften
Archeologie Magazine
Geschiedenis Magazine
Ons Amsterdam

Boeken en dvd's
Terry Jones' De grootste uitvindingen uit de Oudheid (2-DVD) NIEUW
Sagalassos, droomstad in de bergen (nergens anders in Nederland verkrijgbaar)
Hiërogliefen ontcijferen en lezen
100 Topstukken van het Rijksmuseum van Oudheden
Hakken in het zand
Graven van Holland
Amsterdam voor 5 duiten per dag
Terry Jones' Crusades (documentaire)


Archeologie Magazine wekt geschiedenis tot levenArcheologie Magazine

Archeologie Magazine wekt geschiedenis tot leven. Van de prehistorie, via de klassieke oudheid, de Middeleeuwen en de Renaissance tot het recente verleden. De beschavingen, de bouwwerken en de mensen. Met veel foto's en illustraties.

Archeologie Magazine verschijnt zes keer per jaar.

NEEM of GEEF nu een abonnement op Archeologie Magazine
(€ 27,50 voor 1 jaar + 2 gratis uitjes!)


Ontdek de geschiedenis, lees Geschiedenis MagazineGeschiedenis Magazine

Meeslepende geschiedenis. Goed verteld en prachtig geïllustreerd. Uit betrouwbare bronnen. Zo wil iedereen de geschiedenis ontdekken.

Geschiedenis Magazine verschijnt acht keer per jaar.

NEEM nu een abonnement op Geschiedenis Magazine  (vanaf € 35,- voor 1 jaar)
GEEF nu een abonnement op Geschiedenis Magazine (slechts € 35,- en een dvd cadeau)


Ontdek de geschiedenis van Amsterdam, lees Ons AmsterdamOns Amsterdam

Ontdek de geschiedenis van Amsterdam. Archeologie, cultuur, architectuur en het dagelijks leven van toen.

Ons Amsterdam verschijnt tien keer per jaar.

NEEM nu een abonnement op Ons Amsterdam (vanaf € 35,- voor 1 jaar)
GEEF nu een abonnement op Ons Amsterdam (vanaf € 35,- voor 1 jaar)

 


Sagalassos
Droomstad in de bergen

Sagalassos, droomstad in de bergen (boek)De stad Sagalassos (zie ook Archeologie Magazine 5-2011), gelegen in het huidige Turkije, was een belangrijk knooppunt tussen Centraal-Anatolië en het Middellandse Zeegebied. De naam Sagalassos duikt voor het eerst op in de geschiedenisboeken wanneer de stad in 333 v. Chr. wordt ingenomen door Alexander de Grote, maar de grootste bloeiperiode vindt plaats in de Romeinse tijd.

Sagalassos, droomstad in de bergen is het boek bij de tentoonstelling over Sagalassos in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Zowel tentoonstelling als boek zijn samengesteld door de Leuvense professor Marc Waelkens, die de onderzoekingen in Sagalassos als zijn levenswerk beschouwt. Hij vertelt een nieuw en fascinerend verhaal over een stad en een streek in de prehistorie, in de Griekse tijd, onder het Romeinse imperium en in het vroege christendom. Een verhaal dat het antieke leven toont zoals het was, in een stad die meedeinde op de golven van de grote geschiedenis tot het leven er, na enkele aardbevingen en een pestepidemie, in de 13e eeuw uitdoofde.

Behalve het verhaal van een antieke stad brengt dit boek ook het relaas van een fascinerend
opgravingsproject. Het boek bevat honderden illustraties en foto’s die nieuwe inzichten verschaffen in de geschiedenis van deze wonderlijke stad.

Dit boek is niet verkrijgbaar in de Nederlandse boekhandel

Garengenaaid, 178 pagina’s, ruim 200 illustraties in kleur
Een uitgave van Openbaar Kunstbezit Vlaanderen
€ 34,50

BESTEL Sagalassos, droomstad in de bergenTerug naar boven


Hiërogliefen ontcijferen en lezen
Een stap-voor-stap leerboek voor zelfstudie

Mark Collier en Bill Manley
Hiërogliefen ontcijferen en lezen (boek)Altijd al hiërogliefen willen leren ontcijferen? Hiërogliefen ontcijferen en lezen is het eerste serieuze leerboek dat voor niet-specialisten is ontwikkeld. De auteurs hebben de methode zes jaar lang beproefd tijdens hun cursussen voor belangstellenden. U leert hiërogliefen ontcijferen aan de hand van bestaande teksten over onderwerpen als de dynastieën, de Egyptische goden van de dood en de cultus van Osiris in Abydos. In deze Nederlandstalige bewerking zijn ook hiërogliefen opgenomen die te vinden zijn in Nederlandse en Belgische musea. Wat krijgt u nog meer? Tekenlijsten voor de oefeningen, een volledige tekenlijst, een overzicht van de werkwoordsvormen, oplossingen van de oefeningen, een samenvatting van de grammatica en een Egyptisch-Nederlandse woordenlijst.

Dr. Mark Collier is docent egyptologie aan de universiteit van Liverpool en is verbonden aan All Souls College te Oxford. Dr. Bill Manley doceert egyptologie aan de universiteit van Glasgow. Vertaler Dr. Olaf Kaper, de Nederlandse vertaler en bewerker, is als egyptoloog werkzaam bij opgravingen in Egypte en in Berlijn voor de Alexander von Humboldt Stichting (Bonn).

Paperback, 182 pagina’s, rijk geïllustreerd in zw/w
Een uitgave van Bulaaq
€ 22,50

BESTEL
Hiërogliefen ontcijferen en lezenTerug naar boven 


100 Topstukken
van het Rijksmuseum van Oudheden

100 Topstukken van het Rijksmuseum van Oudheden (boek)Al jaren stond het bovenaan de verlanglijstjes van enthousiaste bezoekers van het Rijksmuseum van Oudheden: een catalogus met topstukken uit de collectie. Een fraai nieuw boekwerk laat deze wens nu in vervulling gaan. Ruim 200 pagina's over 100 topstukken met prachtige foto’s en heldere uitleg. Dit topstukkenboek staat garant voor urenlang lees- en bladerplezier, voor of na uw bezoek aan een collectie waar je nooit genoeg van krijgt.

Gebonden, 224 pagina’s, rijk geïllustreerd in kleur, tweetalige uitgave (Nederlands en Engels)
Een uitgave van het Rijksmuseum van Oudheden
€ 19,95

BESTEL 100 Topstukken van het Rijksmuseum van Oudheden Terug naar boven 


Hakken in het zand
50 jaar opgraven in Egypte door het Rijksmuseum van Oudheden

Maarten J. Raven
Hakken in het zand (boek)Sinds 1957 stuurt het Rijksmuseum van Oudheden iedere winter een team archeologen, landmeters, tekenaars, fotografen en restauratoren naar de Egyptische woestijn om opgravingen uit te voeren. In dit met talloze kleurenfoto’s geïllustreerde boek verhaalt conservator Maarten J. Raven over zijn eigen expedities en die van zijn voorgangers.

Alleen verkrijgbaar bij het Rijksmuseum van Oudheden en Archeologie Online

Paperback, 64 pagina’s, rijk geïllustreerd in kleur
Een uitgave van het Rijksmuseum van Oudheden
€ 11,95

BESTEL Hakken in het zandTerug naar boven 


Graven van Holland
Middeleeuwse vorsten in woord en beeld (880 - 1580)

D.E.H. de Boer en E.P. Cordfunke
Graven van Holland (boek)Het luxe uitgevoerde en rijk geïllustreerde overzichtswerk Graven van Holland bevat levensbeschrijvingen en portretten van de graven die Holland vormden en uitbouwden. De reeks begint in de 9de eeuw met Gerulf, de stamvader van het Hollandse huis. Vervolgens komen de graven en gravinnen aan bod die de zeven eeuwen daarna het bewind voerden, zoals Arnulf, Floris V, Jacoba van Beieren en Karel de Stoute. De reeks eindigt met de Spaanse koning Filips II, die tot de afzwering in 1581 de titel graaf van Holland voerde. Graven van Holland is een uniek overzichtswerk met een schat aan informatie over de Hollandse en Zeeuwse gewesten. Het boek is rijk geïllustreerd met onder meer de Gravenportretten in het Haarlemse stadhuis en met de recent ontdekte tekeningen van de graven van Holland in het Wapenboek van Hendrik van Heessel uit 1456.

Prof. dr. E.H.P. Cordfunke doceerde aan de UvA. Prof. dr. D.E.H. de Boer doceert middeleeuwse
geschiedenis aan de RUG. Beiden publiceerden eerder over geschiedenis en archeologie.

Gebonden, groot formaat, 192 pagina’s, rijk geïllustreerd in kleur
Een uitgave van Walburg Pers
€ 34,95

BESTEL
Graven van Holland Terug naar boven 


Amsterdam voor 5 duiten per dag

Maarten Hell & Emma Los
Amsterdam voor 5 duiten per dagOntdek het Amsterdam van de 17de eeuw met de (tijd)reisgids Amsterdam voor vijf duiten per dag. Laat u rondleiden door het 17de eeuwse Amsterdam, ook destijds de populairste reisbestemming van Europa. Ontdek de smulkelders langs het Damrak, de chique winkels in de Warmoesstraat, de beste hotels en cafés. Natuurlijk krijgt u ook veel informatie over de inwoners van deze bruisende wereldstad.

Paperback, 145 pagina, rijk geïllustreerd in kleur
Een uitgave van Athenaeum Uitgevers
€ 24,95

Terug naar boven

BESTEL Amsterdam voor 5 duiten per dag


Terry Jones' Crusades (documentaire)

Tongue-in-cheek én diepgang!
Terry Jones'Crusades (documentaire)Negenhonderd jaar geleden waren Europa en het Midden Oosten verwikkeld in een oorlog die de wereld zou veranderen. De kruistochten brachten helden voort als Saladin en Richard Leeuwenhart,waren voedsel voor talloze legenden, zowel in het oosten als in het westen en sloegen wonden die nog steeds niet zijn geheeld. Wat waren de motieven van de kruisvaarders? Ging het ze om het verdedigen en verbreiden van het christendom, of speelden economische en/of politieke overwegingen een net zo belangrijke rol? Hoeveel invloed hadden de kruistochten op de ontwikkeling van Europa en het Midden Oosten? Wie profiteerde er het meest van de kennismaking met elkaars cultuur en wetenschap en wat merken we daar nu nog van? Mediëvist en Monty Pythonlid Terry Jones gaat op onderzoek uit. Wat hij ontdekt, is opzienbarend. Wist u bijvoorbeeld dat de kruisvaarders zich schuldig maakten aan kannibalisme?

3-dvd, speelduur 120 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Een BBC-productie
€ 19,95

BESTEL Terry Jones' CrusadesTerug naar boven