Geen foto

Kellogg’s dreigt archeologische non-profit organisatie met rechtszaak

Toucan Sam zou te veel op het logo van de Maya Archaeology Initiative lijken.Kellogg’s, de bekende ontbijtgranenfabrikant, heeft de Maya Archaeology Initiative, een organisatie die de Maya-cultuur probeert te beschermen, vriendelijk doch dringend gevraagd hun logo aan te passen. Kellogg’s beweert dat het symbool van de organisatie consumenten zou verwarren met die van Toucan Sam, de mascotte voor hun Froot Loops ontbijtgranen.

Kellogg’s mascotte voor de bekende Froot Loops is een blauwe toekan, een vogelsoort met een grote, lange snavel. Een advocaat van Kellogg’s heeft een brief naar de non-profit organisatie Maya Archaeology Initiative gestuurd waarin gesteld wordt dat het logo van de organisatie aangepast dient te worden.

Kellogg’s beweert dat het logo de consument zou verwarren met hun eigen Toucan Sam. De archeologische organisatie spreekt dit tegen. Het logo zou gebaseerd zijn op een realistische toekan uit Meso-Amerika, terwijl Toucan Sam meer een tekenfilm personage is met het kleurschema van de Froot Loops. Bovendien concurreren zij in geen enkele manier met de fabrikant.

Deze toekan is gebaseerd op een realistische toekan uit Meso-Amerika.“Dit is een beetje als de Washington Redskins (een American Football team) die claimen dat het Nationale Congres van Amerikaanse Indianen een overtreding van trademark begaat,” aldus Estrada-Belli, president van de Maya Archaeology Initiative.

Een Kellogg’s vertegenwoordiger reageerde door te zeggen dat “het niet ons beleid is om te reageren op een lopend proces”.

Bron: Washington Post

Meer lezen
Tijdvakken