Geen foto

Egyptische archeologen vinden graftombes in Alexandrië

Het oude Alexandrië, gesticht door Alexander de Grote. Egyptische archeologen hebben vier Griekse en Byzantijnse stenen graftombes gevonden in een oude necropolis in Alexandrië. De vondsten zijn gedaan tijdens opgravingen in het gebied tussen Al-Shatbi en Mostafa Kamel, die werden verricht in opdracht van het Ministerie van staatsoudheden. De vier stenen tombes bevatten verschillende urnen, parfumflesjes en lampen van aardewerk.

Minister Mohammed Ibrahim meldde dat de opgravingen zijn uitgevoerd om het gebied te inspecteren alvorens er gebouwd kan worden. “Dit is een belangrijke vondst die ons meer kan vertellen over de archeologische kaart van Alexandrië,” aldus Ibrahim.

De belangrijkste tombe heeft een binnenplaats met twee cilindervormige pilaren in het midden en dateert uit de Gallo-Romeinse tijd (51 voor Chr. tot 486 na Chr.). De muren van de tombes zijn gepleisterd en bevatten sporen van rode verf. 

Onder de vondsten zijn ook twee grafkuilen gevuld met menselijke skeletten en aardewerkpotten. Tevens zijn er een urn gevonden en een grafsteen gevonden waarop de naam van de overledene staat.
Als gevolg van deze vondsten wordt het gebied een beschermde archeologische site, waardoor de geplande bouwwerkzaamheden niet door kunnen gaan.

Bron: Ahram Online

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's