Het Archeon wordt gastheer voor OpenArch.

Archeon gastheer voor ‘OpenArch’

Het Archeon wordt gastheer voor OpenArch.Het historische themapark Archeon treedt in april 2013 op als gastheer voor de conferentie van OpenArch, een ambitieus cultuurproject waaraan in totaal elf ‘archeologische openluchtmusea’ (AOAM) deelnemen.

OpenArch is een initiatief van EXARC, de internationale organisatie van archeologische openluchtmusea en experimentele archeologie waarbij inmiddels meer dan tachtig AOAM uit 25 verschillende landen zijn aangesloten. Doel van het project, dat nog loopt tot en met 2015, is het verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen de openluchtmusea door middel van conferenties en uitwisselingprojecten.

Het Nederlandse Archeon is sinds 2003 lid van EXARC en draagt momenteel samen met tien andere AOAM een steentje bij aan OpenArch. Van 22 april tot en met 27 april 2013 wordt hier de vierde grote conferentie van het project gehouden. Het thema van deze editie is ‘The dialogue with the visitor’. Het programma is opgebouwd uit meerdere workshops en lezingen over (experimentele) archeologie, erfgoed en musea, maar ook specifieker over publieksinteractie, bezoekerservaring en de manier waarop verhalen in openluchtmusea op een gedegen en tegelijkertijd vermakelijke manier verteld kunnen worden.

Kijk voor meer informatie op de website van OpenArch.

Meer lezen

Landen