Blog van ArcheoHotspots

Pottery goes digital

blog - 10-06-2015

De afgelopen twee weken hadden de vrijwilligers van de ArcheoHotspot Amsterdam extra hulp, en wel van het 4D Research Lab. Zij zijn onlangs gestart met een nieuw project: ‘Pottery goes digital. 3D laser scanning technology and the study of archaeological ceramics’.

Knallende opening van ArcheoHotspot ‘s-Hertogenbosch

blog - 03-06-2015

Met een luide knal en een kleurenregen van confetti werd op 20 mei ArcheoHotspot ’s-Hertogenbosch geopend. Vanuit het Groot Tuighuis kijken we terug op een geslaagde middag!
Na een welkomstwoord wordt het publiek al snel verrast door presentator Donald die met een grote zware kist de zaal binnenkomt. In de kist zitten verschillende vondsten van mensen uit het publiek. Zij krijgen nu de gelegenheid om het bijzondere verhaal achter het voorwerp te horen.

Opening nieuwe ArcheoHotspot

blog - 27-05-2015

Woensdag 20 mei was de dag dat ArcheoHotspot ’s-Hertogenbosch haar deuren opende. Ja, u leest het goed: er is nóg een ruimte in Nederland waar men de archeologie van dichtbij kan meemaken.

Een ode aan de vrijwilliger

blog - 01-05-2015

Waar zou de ArcheoHotspot Amsterdam zijn zonder vrijwilligers? Nergens! Dankzij hun inzet heeft Nederland een hoop nieuwe archeologie-liefhebbers erbij, en dit aantal groeit met de dag!

Puzzelen en sorteren met kinderen

blog - 15-04-2015

Dat ook kinderen dol zijn op archeologie werd afgelopen donderdag 2 april duidelijk. Op deze dag kreeg de ArcheoHotspot bezoek van ongeveer dertig schoolkinderen van het Cygnus Gymnasium.

Elke dag iets anders

blog - 03-04-2015

In december 2014 opende in het Allard Pierson Museum de ArcheoHotspot. Sindsdien zijn vrijwilligers bezig met het sorteren van materiaal uit een beerput bij Ons’ Lieve Heer op Solder. Bezoekers helpen hen hierbij.