Presentatie van het het nieuwe boek van Fik Meijer in het RMO.

Presentatie Fik Meijer: twee steden

RMO-blog

Presentatie van het het nieuwe boek van Fik Meijer: Twee steden. Opkomst van Constantinopel, neergang van Rome (330-608). Meijer legt Rome en Constantinopel naast elkaar en bekijkt ze in de context van de geschiedenis van de late Oudheid en de vroege Middeleeuwen. Het boek verschijnt bij uitgeverij Athenaeum – Polak & van Gennep.

Lezing over Rome en Constantinopel

Presentatie van het het nieuwe boek van Fik Meijer in het RMO.Op deze presentatieavond houdt Fik Meijer een lezing over zijn nieuwe boek. In 330 stichtte de Romeinse keizer Constantijn op de plaats van het oude Byzantium een nieuwe stad: Constantinopel. Weldra werd die stad het 'nieuwe Rome' genoemd. Maar er was ook nog het oude Rome. Vaak is beweerd dat in de volgende driehonderd jaar Rome alleen maar een teruggang beleefde en Constantinopel direct de plaats van Rome innam. Het ligt genuanceerder, het was een lang en geleidelijk omvormingsproces. In Rome en Constantinopel legt Fik Meijer beide steden naast elkaar en bekijkt ze in de context van de geschiedenis van de late oudheid en de vroege Middeleeuwen.

Uitreiking eerste exemplaar en signeren

Na afloop van de lezing wordt het eerste exemplaar van Twee steden uitgereikt aan Maaike Beliën, dochter van de kort geleden overleden Herman Beliën, collega en vriend van Fik Meijer. Vervolgens is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren.

  • Datum: maandag 18 november 2013
  • Zaal open: 19.30 uur
  • Lezing: 20.00 - ca. 21.15 uur
  • Locatie: Tempelzaal
  • Entree: gratis

Om aanwezig te zijn bij deze presentatie dient u zich aan te melden. Klik daarvoor hier.

Lezingen Rijksmuseum van Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden heeft de komende herfst en winter een flink aantal lezingen op het programma staan. Ze worden georganiseerd in het kader van de tentoonstelling Petra. Wonder in de woestijn, of ze gaan over onderwerpen die verband houden met andere tentoonstellingen en de museumcollectie. Vrijwel alle lezingen worden in samenwerking met partners georganiseerd. U bent van harte welkom!

Meer lezen

Tijdvakken

Landen