Petra: een archeologische ontdekkingstocht

RMO-blog

Lezing in het kader van de tentoonstelling Petra. Wonder in de woestijn door Tanja van der Zon, projectleider van de tentoonstelling. Ze laat u de archeologische schatten van de verborgen woestiijnstad in Jordanië zien en vertelt over 'the making of' van deze bijzondere expositie.

Spectaculaire architectuur van Petra

Voor het eerst is in Nederland een grote overzichtstentoonstelling te zien over de wonderbaarlijke woestijnstad Petra in Jordanië. Het was de hoofdstad van de Nabateeërs. Rond de jaartelling lag de stad langs belangrijke handelsroutes. Over de spectaculaire architectuur werd zelfs al in de Oudheid met bewondering gesproken. De ruïnes van Petra liggen verborgen in een spectaculair berglandschap.

The making of... Petra

Lezing Petra - een archeologische ontdekkingstochtIn het Rijksmuseum van Oudheden zijn maar liefst drie zalen ingericht met 150 topstukken uit Petra, in bruikleen van het Department of Antiquities van Jordanië. Tanja van der Zon biedt u in haar lezing een kijkje achter de schermen en vertelt over the making of van de tentoonstelling. Natuurlijk neemt ze u in haar verhaal ook mee naar Petra, in de voetsporen van de ontelbare reizigers, avonturiers en toeristen die de stad sinds haar herontdekking in de negentiende eeuw bezochten.

datum: dinsdag 17 december 2013
aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
locatie: Tempelzaal of filmzaal Rijksmuseum van Oudheden
kosten: €5, RoMeO-leden gratis
kaarten: reserveren is niet mogelijk, kaarten uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van het museum op de avond van de lezing

Maak kans op het fotoboek Petra

De tentoonstelling Petra. Wonder in de woestijn is tot en met 24 maart 2014 in het RMO te zien. Speciaal voor deze expositie is een fotoboek gemaakt. In 80 full colour pagina’s ziet u prachtige foto’s van de stad en het omliggende landschap, maar ook van een selectie vondsten van de Nabatese cultuur. Wij mogen nu 10 exemplaren van dit fotoboek verloten. Kijk hier om deel te nemen.

Meer lezen
Tijdvakken