Museumwandeling: prehistorie van Nederland

RMO-blog

Op zondag 30 september 2012 vindt de museumwandeling Prehistorie van Nederland plaats. Deze wandeling gaat over de vaste afdeling Archeologie van Nederland van het Rijksmuseum van Oudheden en wordt door Luc Amkreutz geleid.

Tijdens de museumwandeling neemt Amkreutz, conservator voor de collectie Nederland prehistorie van het RMO, de deelnemers mee langs de afdeling Archeologie van Nederland en de tentoonstellingen De eerste boeren en 100.000 uur archeologie.

In deze tentoonstellingen zijn vindplaatsen en vondsten van zowel boeren als jager-verzamelaars te zien, die beide kleur hebben gegeven aan de Nederlandse prehistorie. Ook wordt informatie gegeven over de verschillende tradities, gebruiken en objecten van deze  twee groepen door de tijd heen.

Museumwandelingen

Elke laatste zondag van de maand vindt er een museumwandeling plaats in het RMO, onder leiding van de conservatoren, restauratoren of een andere museummedewerker. De aankomende vindt plaats op 30 september 2012 om 14:00 uur. De wandeling is gratis, op de entreekosten van het museum na.

Kijk hier voor meer informatie, of lees hier meer over de nieuwe tentoonstelling van het RMO, Het Egypte van Hollywood, die vanaf 13 oktober 2012 loopt.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen