Museumnacht Leiden

RMO-blog

Aanstaande zaterdag 30 juni vindt in Leiden voor de vierde keer de Museumnacht plaats. Zeven Leidse musea, de Sterrewacht en de Pieterskerk openen dan van 20.00 tot 01.00 uur hun deuren. Alle vaste collecties zijn te bezichtigen en iedere locatie heeft een aantal aanvullende activiteiten. Ook het Rijksmuseum van Oudheden doet mee en heeft een speciaal Museumnachtprogramma.

Wanneer je het Rijksmuseum van Oudheden binnenloopt wordt je begroet door de muziek en live projectie-performance van VJ-team Gaeke. Zij smelten webcambeelden van het publiek samen met wat knip- en plakwerk en softwarekunsten om er een visuele belevenis van te maken.

Programma RMO
Er worden tijdens de Museumnacht rondleidingen gegeven door conservatoren van het museum. In rap tempo krijg je een tour langs alle topstukken van het museum. De dansers van Manolis Iskis slepen je ondertussen mee in de wereld van de Griekse dans, waaraan je zelf ook kunt meedoen. Als je vervolgens even wilt relaxen is dat ook mogelijk. Bij de cocktailbar zijn heerlijke zomerse drankjes te nuttigen en bij de Egyptische tempel kun je genieten van Rhythm & Blues en Latin Jazz door DJ-act Swoolish.

Mister Museumnacht 2012
Tijdens de Museumnacht is de beeldschone Egyptische koningin Cleopatra op zoek naar haar ideale man. Denk jij dat je de rol van Marcus Antonius kunt vervullen? Trek je beste kleren aan en bekoor de prachtige dame. Wie weet win jij dan wel de hoofdprijs: een diner voor twee personen bij restaurant ‘Het Prentenkabinet’ en een overnachting voor twee in ‘Het Huys van Leyden’. Om mee te doen kun je je opgeven bij de kassabalie. Vanaf 22.30 uur barst de strijd vervolgens los in de Tempelzaal van het RMO.

Andere locaties
Naast het RMO kun je ook Naturalis, Museum Volkenkunde, Museum Boerhaave, Stedelijk Museum De Lakenhal, Sieboldhuis, Hortus botanicus, de Leidse sterrewacht en de Pieterskerk bezoeken tijdens de Museumnacht.

(Copyright Alkan de Beaumont)Zo kun je in het Hortus botanicus een workshop shiatsu volgen, in museum Boerhaave een hennatattoo laten zetten, in Naturalis een workshop van de vechtkunst Capoeira volgen, in het Museum Volkenkunde Oosters eten na het zingen van karaoke. Daarnaast is het in het Sieboldhuis mogelijk om een potje te sumoworstelen of Mario Kart spelen en kun je bij de Sterrewacht een speciale rondleiding krijgen. Kortom: er is genoeg te doen tijdens het bomvolle programma van Museumnacht Leiden 2012.  

Kaartverkoop
Heb je nog geen kaartje? Tickets voor de Museumnacht zijn voor €12,50 verkrijgbaar via de website van Museumnacht Leiden, aan de kassa van de deelnemende musea en bij Primera (Diamantplein 54). Met deze kaart heb je toegang tot alle locaties. Indien er nog kaarten voorradig zijn, zijn er op de avond van 30 juni aan de kassa’s van de musea ook nog  passe-partouts te koop voor €15,- per stuk.

Meer lezen
Tijdvakken