Lezing over onderzoek in Thebe door egyptoloog

RMO-blog

Lezing van dr. Jaana Toivari-Viitala (uhd egyptologie, Universiteit Helsinki) over de resultaten van het project The Workmen’s Huts in the Theban Mountains.

Eenvoudige onderkomens van Egyptische kunstenaars

Het People and Environment project is de afgelopen vijf jaar (2008-2013) gefinancierd door de Academy of Finland. Onderdeel hiervan was het onderzoek naar de Workmen’s Huts in the Theban Mountains. Doel was restauratie en consolidatie in het zogenaamde Station de Repos-gebied tussen het Dal der Koningen en Deir el-Medina. Op deze plek op de westoever van Luxor groef het Franse archeologische instituut IFAO in 1935 een aantal eenvoudige onderkomens op, die naar men aanneemt werden gebruikt door de kunstenaars die de koningsgraven decoreerden. De hutten liggen op de route tussen hun werk- en woonplaats. worden gepresenteerd.

Dr. Jaana Toivari-Viitala is hoofd van het People and Environment-project. Ze presenteert in deze lezing de vondsten, documentatie, en een verslag van de restauratiemaatregelen.

NINO-lezingen op donderdagmiddag

Lezing over onderzoek van het People and Environment project.Deze lezing behoort tot de lezingenreeks op donderdagmiddag die het Nederlands Institituut voor het Nabije Oosten (NINO) organiseert in het Rijksmuseum van Oudheden. In principe is er elke maand een lezing.

  • Datum: donderdag 12 december 2013
  • Tijd: 15.00 - 16.00 uur (zaal open vanf 14.50 uur)
  • Locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden
  • Kosten: entree museum (Museumkaart geldig)
  • Aanmelden: niet nodig
  • Voertaal: Nederlands

Kijk ook op de website van het RMO.

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's