Conservator Rijksmuseum van Oudheden benoemd tot directeur Egyptisch Museum Turijn

RMO-blog

Het Rijksmuseum van Oudheden is verheugd over de benoeming van Christian Greco, conservator van de Egyptische afdeling, tot directeur van het Egyptisch Museum in Turijn. Dit is een van de meest toonaangevende musea ter wereld op het gebied van de Egyptische archeologie. Greco begint op 1 mei aanstaande in Turijn.

Museumdirecteur Wim Weijland: ‘Wij zijn er enorm trots op dat Christian deze fantastische stap in zijn carrière kan maken. We zullen zijn eruditie en enthousiasme zeer missen. We wensen hem bijzonder veel succes en kijken uit naar de voortzetting van onze goede samenwerking in zijn nieuwe functie.’

Conservator Christian Greco

Christian Greco benoemd tot directeur Egyptisch Museum Turijn.Christian Greco (1975) was in dienst van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden vanaf 2009, eerst als assistent-conservator en sinds 2011 als conservator van de Egyptische collectie, samen met prof. dr. Maarten Raven. Naast zijn werk binnen de museummuren was hij mede-veldleider van de archeologische opgraving van het museum te Sakkara, en werkte hij in Luxor als epigraaf bij het Oriental Institute of Chicago. Sinds 2012 werkt hij tevens als universitair docent bij de faculteit der archeologie van de Universiteit Leiden.

Greco studeerde klassieke talen en archeologie van het Nabije Oosten aan de Universiteit van Pavia en promoveerde in 2008 in de Egyptologie aan de universiteit van Pisa.

Meer lezen