Test uw kennis bij de Ken-Uw-Klassieken-Pubquiz van het RMO.

Aankondiging Ken-Uw-Klassieken-Pubquiz

RMO-blog

Wilt u uw kennis van de klassieken testen? Kom dan op 17 april langs in het Rijksmuseum van Oudheden voor de tweede editie van de Ken-Uw-Klasiekken-Pubquiz. Studenten, docenten en andere geïnteresseerden kunnen zich in groepen aanmelden om onder het  genot van een drankje hun historische kennis in de strijd te werpen. Natuurlijk valt er ook wat te winnen!

De vorige Pubquiz was met een deelnemersaantal van ruim honderd mensen een regelrecht succes. Reden genoeg voor een tweede editie, die wederom plaats zal vinden in de Tempelzaal van het RMO.

Men kan zich aanmelden in teams van minimaal twee en maximaal vijf personen. De teams worden tijdens de quiz met pittige vragen getest op onder meer hun historische, mythologische en archeologische kennis.

Daartegenover staat een prachtige eerste prijs: een boekenpakket van Uitgeverij Athenaeum, 2x2 vrijkaarten voor de theatermarathon Herakles van Toneelgroep De Appel en de keuze tussen een gratis bezoek met de klas of een jaar lang gratis toegang voor alle teamleden tot het RMO.

Bovendien kunnen de deelnemende teams voorafgaand aan de quiz, tussen 15:00 en 19:00 uur, het museum gratis bezoeken. In die tijd kunnen ze een eerste blik werpen op de nieuwe tentoonstelling Eilanden van de Goden, die pas een dag later voor het publiek opent.

Test uw kennis bij de Ken-Uw-Klassieken-Pubquiz van het RMO.

De Pubquiz wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Klassieken (17 april t/m 26 april). De quizmaster van deze editie is wederom Fik Meijer, emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van enkele boeken over de Klassieke wereld.

Geïnteresseerd? Kijk dan op de website van het RMO om u aan te melden. De quiz duurt van 19:00 tot 22:00 uur op dinsdag 17 april. Aanmelden als toeschouwer is ook mogelijk, al kunt u dan niet gebruik maken van de mogelijkheid tot gratis museumbezoek.

Meer lezen

Tijdvakken