varen over de romeinse rijn in leiden

Vaartochten over de Romeinse Rijn in Leiden

Vaar mee over de “Romeinse” Rijn naar Park Matilo, Unesco Werelderfgoed! Tweeduizend jaar geleden was het druk op en langs de Oude Rijn, de noordgrens (de Limes) van het machtige Romeinse Rijk. Het was een van de belangrijkste vaarroutes voor troepen en handel van Europa. En u kunt daar een stukje van meebeleven!

Met een Romeinenspecialist aan boord als gids, vertrekt u om 10.00 uur in een comfortabele sloep voor een vaar- en wandeltocht van een kleine drie uur. 

Bij het voormalige fort Matilo gaat u aan land: hier bewaakte 2000 jaar geleden het Romeinse leger het Kanaal van Corbulo. Hoor hoe de soldaten in dit fort leefden, welke ontdekkingen archeologen hebben gedaan en geniet van de prachtige historische tuinen. Een lekkere snack wacht op u bij de “Fabrica” , waar u even kunt zitten. Bij regen gaan we naar “De Romein” aan de rand van het park.Na deze relaxte onderbreking varen we verder over de Romeinse Rijn en bent u tegen 13.00 uur weer terug op de Apothekersdijk in Leiden.

Voor dit unieke arrangement betaalt u slechts € 25,- per persoon. Kinderen 0-3 gratis. Kinderen 4-10 € 15,- per persoon.
 

Datum

16 juli - 24 september 2022
Meer lezen

Categorie

Landen

Tijdvakken

Thema's