Leem & Archeologie lezingendag op 14 oktober

Lezing: Leem & Archeologie lezingendag op 14 oktober

Tien jaar geleden werd, toen nog door de ZOLAD, een klein symposium georganiseerd rond de resultaten van archeologisch onderzoek in de Zuidoost-Limburgse leemgroeves. Tien jaar na de vorige editie is het tijd voor een nieuwe stand van zaken. Verschillende archeologen presenteren op zaterdag 14 oktober in Kleine Spouwen (Bilzen) de resultaten van hun veldwerk van de voorbije jaren.

De IOED Oost-Haspengouw & Voeren ontstond begin 2016 uit de werking van Zolad+, de intergemeentelijke samenwerking rond onroerend erfgoed in Zuidoost-Limburg. Zij zijn het lokale aanspreekpunt voor architecten, bouwheren, projectontwikkelaars, eigenaars van monumenten en geïnteresseerden omtrent onroerend erfgoed en organiseren dit jaar het symposium waarbij de leemgroeves centraal staan.

Lezingen

Vier lezingen geven een inkijk in de archeologische praktijk in de leemgroeves:

* Bart Vanmontfort – Pleistocene archeologie in leemgroeves. Testcase Lafelt Noord
* Patrick Reygel – Een IJzertijd nederzetting aan de Meulenweg/Helleweg te Lafelt
* Sebastiaan Augustin – Een militair kamp in het Zouwdal?
* Elke Wesemael – 1000 bommen en granaten

De lezingen vinden plaats op 14 oktober tussen 9u en 13u in het auditorium Vandersanden, Riemsterweg 300 in Kleine Spouwen (Bilzen). Inschrijven  voor 12 oktober met de vermelding van naam, het aantal personen en het al dan niet deelnemen aan de aansluitend gratis broodjeslunch.

Meer info op www.ioedoost.be

 


 

Datum: 14 okt 2017
Website: klik hier

Tags: