Archeologiedagen in Almere

Festival: Archeologiedagen in Almere

Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober vinden de Archeologiedagen Almere plaats. Bezoekers kunnen tijdens dit weekend de eeuwenoude geschiedenis van Almere ontdekken en ervaren. Tienduizenden jaren geleden leefden hier namelijk ook al mensen. Op verschillende locaties worden feestelijke activiteiten georganiseerd, toegankelijk voor jong en oud.

Almere is ouder dan je denkt!

Op verschillende locaties worden door bewoners en organisaties activiteiten georganiseerd tijdens Archeologiedagen Almere. Prehistorische instrumenten en hutten maken, oersoep koken of met een metaaldetector zoeken naar bodemschatten, tijdens Archeologiedagen Almere is het allemaal mogelijk. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Op diverse locaties vertellen bewoners over archeologische vondsten op de plek waar zij nu wonen en in Erfgoedhuis Almere zijn vondsten uit de Almeerse bodem tentoongesteld en is er de mogelijkheid om historische hapjes te proeven.

Stempelkaart

Dit jaar wordt er voor het eerst gebruik gemaakt van een stempelkaart speciaal voor kinderen. Wanneer drie locaties bezocht worden tijdens Archeologiedagen Almere, kunnen kinderen een gratis pannenkoek krijgen bij Smullen en Spelen! Kijk voor de spelregels op onze flyer!

Hop mee met de bus!

Een ander primeur is de Stad & Natuur hop-on hop-off bus! Deze bus rijdt speciaal langs de locaties uit het programma op aangegeven tijdstippen. Dit vergemakkelijkt het voor iedereen om alle locaties te bezoeken.

Alle activiteiten in het programma zijn gratis te bezoeken, tenzij anders staat aangegeven in de flyer. Onze flyer kan op de locaties of in Erfgoedhuis Almere worden opgehaald, daarnaast is hij ook te bekijken op www.almere.nl/archeologie .  

Datum: 14 okt 2017 - 15 okt 2017
Website: klik hier