Allard Pierson Museum Escape

Overig: Allard Pierson Museum Escape

Pandora In het Allard Pierson Museum staat vanaf 8 september 2017 een archeologische escape room. Bij deze activiteit moeten deelnemers binnen een bepaalde tijd een aantal puzzels of raadsels oplossen om uit de kamer te ontsnappen. In dit geval gaat het om een archeologisch geïnspireerde queeste waarbij de geschiedenis van Holland centraal staat.

De deelnemers krijgen een achtergrondverhaal waarin wordt uitgelegd in wat voor situatie ze zich bevinden. Een obscure archeoloog heeft een mysterieuze kist nagelaten waarvan de geheimen ontrafeld moeten worden. Binnen 45 minuten moeten de aanwijzingen worden opgelost, die allemaal gerelateerd zijn aan de geschiedenis van Holland en de deelnemende musea. Elke maand is een ander museum gastheer. Momenteel is dat het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, vanaf 8 september het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven met teams van 2 tot 7 personen, via http://www.museumescape.nl/nl/. Bij de inschrijving is toegang tot het museum inbegrepen. Op die manier krijgen de deelnemers archeologische en historische achtergronden bij de 'archeologische ervaring'. De escape room in het Allard Pierson Museum staat er tot en met 1 oktober.

 

Afbeelding:

John William Waterhouse [Public domain], via Wikimedia Commons

 

Datum: 8 sep 2017 - 1 okt 2017
Website: klik hier

Tags: