Zichtbare archeologie in Hasselt

Tijdens archeologisch onderzoek in de bodem van de rivierkade zijn in het oude stadscentrum van Hasselt restanten van de Middeleeuwse Veerpoort blootgelegd. De vondst in Hasselt werd al in april 2016 gedaan.

Zichtbare archeologie

Er was veel aandacht vanuit de samenleving voor de opgraving. De bewoners willen graag dat er iets van de archeologische locatie zichtbaar blijft. De gemeente heeft besloten dat de locatie voorlopig gedeeltelijk open blijft. Samen met de werkgroep Binnenstad Hasselt en de Historische Vereniging wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de restanten van de Veerpoort ook in de toekomst zichtbaar te houden.

Oude stadspoort

Binnenkort vinden er gesprekken plaats waarbij er gekeken wordt naar de mogelijkheden en de financiële haalbaarheid. “Dit is een unieke kans om dit deel van Hasselts historie door te vertellen," vindt burgemeester Bilder.” De oude stadspoort blijft voor een groot deel zichtbaar al zal niet het volledige poortgat open blijven. Met worteldoeken en zand worden de overige niet zichtbare archeologische restanten beschermd.

www.destentor.nl/

Meer lezen