Geen foto

Win kaarten voor de IMAX-film Giganten uit de IJstijd

Win kaarten voor de IMAX-film Giganten uit de IJstijdVan 7 oktober 2014 tot mei 2015 vertoont Omniversum de IMAX-film Giganten uit de IJstijd. De grootbeeldfilm, met verteller Gijs Scholten van Aschat, brengt in beeld hoe de aarde er tijdens het pleistoceen uit zag en welke dieren de immense gletsjers en prairies van Europa, Azië en Noord-Amerika bevolkten.

Maak nu kans op 2 kaarten voor de IMAX-film die in het Omniversum (Den Haag) draait. Laat in het formulier op deze pagina uw gegevens achter én vertel op Facebook in een reactie op onze pagina met wie u graag naar deze film zou willen.

De winnaars ontvangen per mail bericht.

Over de film Giganten uit de IJstijd:

De grootbeeldfilm Giganten uit de IJstijd neemt de kijkers mee naar het pleistoceen. Tienduizend jaar geleden zag de aarde er heel anders uit. Op het noordelijk halfrond werden landijskappen gevormd, maar er waren ook periodes met een gematigd klimaat. Gigantische dieren zoals sabeltandtijgers en reusachtige grondluiaards en iconische wolharige mammoeten leefden op de immense gletsjers en prairies van Europa, Azië en Noord-Amerika. Deze giganten werden zowel gevreesd als achtervolgd door prehistorische jagers.

Mammut opgegraven in 2008

Over deze tijd leren we meer door opgravingen. Zo werd recent in Siberië het mammoetjong Lyuba gevonden, een van de best bewaarde mammoetmummies ter wereld, en in 2008 onder een parkeerplaats in Los Angeles Zed, een van de meest complete Colombiaanse mammoetskeletten. In Giganten uit de IJstijd gaan we terug in de tijd en zien we hoe en waar Lyuba en Zed leefden en wat er met hen gebeurde. Mammoeten, reuzenwolven, sabeltandtijgers en grondluiaards komen weer tot leven op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum, uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen.

De grootbeeldfilm

De grootbeeldfilm zet de kijkers tenslotte ook aan tot nadenken. Door de opwarming van de aarde worden nu duizenden planten- en diersoorten bedreigd. Zullen olifanten, bizons en tijgers, net als hun families uit de IJstijd, binnenkort uitsterven? Giganten uit de IJstijd geeft nieuwe ideeën over de relatie tussen klimaat, bodemschatten, de aarde en zijn bewoners.

De verteller in de Nederlandse versie is Gijs Scholten van Aschat.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=g3di6yewyas]

Klik hier om mee te doen met de winactie!

Meer lezen