Werk mee aan wetenschappelijk onderzoek over archeologie!

Masterstudente Fleur Schinning (Universiteit Leiden) is op zoek naar archeologieliefhebbers voor haar scriptie. Lees jij graag blogs over archeologie? Neem deel aan de enquête en maak hierbij kans op een jaarabonnement van Archeologie Magazine!

Blogs & social media

Het scriptie onderzoek van Fleur richt zich op het gebruik van blogs en social media en op welke manier deze communicatiemethoden bijdragen aan de toegankelijkheid van archeologie in Nederland. De Nederlandse publieksarcheologie is de afgelopen jaren erg gegroeid, maar er kan nog steeds veel verbeterd worden, vergeleken met andere landen.

Archeologie gaat namelijk niet alleen om de kennis en interpretatie van het verleden, maar ook om het delen van deze kennis. Dit onderzoek kijkt naar communicatiemethoden om dit proces makkelijker te maken.

Een vergelijkingsstudie

In Amerika en het Verenigd Koninkrijk wordt bijvoorbeeld veel aan publieksarcheologie gedaan en is het gebruik van blogs een geaccepteerde en veelgebruikte methode om draagvlak te creëren voor archeologie. Voor het onderzoek van Fleur wordt een vergelijkingsstudie gedaan naar blogs uit deze landen en die uit Nederland.

Om er achter te komen hoe blogs bijdragen aan publieksarcheologie wil Fleur de bezoekers van blogs een aantal vragen stellen. Hiervoor is een enquête opgezet waarbij bloglezers o.a. naar hun motieven worden gevraagd om een blog over archeologie te bezoeken.

Win een jaarabonnement op Archeologie Magazine

Dus: lees jij graag de blogs van Archeologie Online (en/of andere blogs over archeologie)? Help Fleur dan met haar onderzoek en neem 5 minuten de tijd om de vragenlijst in te vullen. Deze lijst is hier  te vinden. Door aan het einde van de vragenlijst jouw mailadres in te vullen, maak je ook nog kans op het winnen van een jaarabonnement op Archeologie Magazine!

Meer lezen