Weekoverzicht ArcheologieOnline

Hieronder een kort overzicht van de archeologische vondsten deze week.

Metalen vogel opgegraven bij Bamburgh Castle

Onderzoekers van de Bamburgh Research Project (BRP) hebben de resultaten gepresenteerd van een reeks opgravingen die in 2016 rond het Britse kasteel Bamburgh zijn gedaan. Onder de opgravingen is een klein metalen beeldje van een vogel. Volgens experts is het beeldje uniek en dateert het uit de 8e eeuw n. Chr. Lees hier meer.

Twee vermiste B-25 bommenwerpers uit de Tweede Wereldoorlog gevonden

In de Grote Oceaan, voor de kust van Papoea Nieuw Guinea zijn twee vermiste bommenwerpers uit de Tweede Wereldoorlog (1939-1945) gevonden door een onderwater robot. De robot werd gebruikt door een groep wetenschappers die in de Grote Oceaan oorlogswrakken opzoekt. Hiermee hopen de wetenschappers Amerikaanse soldaten op te sporen en een passende rustplaats te geven. Lees hier meer.

Romeins badhuis ontdekt in Engeland

In de stad Chichester, in het zuiden van Engeland, hebben archeologen resten gevonden van een Romeins badhuis. De ruïne werd met behulp van een grondradar ontdekt in een park in Chichester. Bij de opgraving kwamen de onderzoekers ook restanten tegen van twee herenhuizen. Het badhuis hoort waarschijnlijk bij een van deze huizen. Lees hier meer over de vondst.

Meer lezen