Weekoverzicht ArcheologieOnline

Hieronder een kort overzicht van de archeologische vondsten deze week.

Tombe vol mummies ontdekt in Egypte

Een team Egyptische archeologen heeft 100 kilometer ten zuiden van Caïro een ondergrondse tombe ontdekt. In de tombe zijn op zijn minst 17 intacte mummies gevonden. Deze vondst is baanbrekend omdat dit de eerste keer is dat er menselijke resten zijn ontdekt in dit gebied. Lees hier meer over de vondst.

Draakachtig dinosaurusskelet ontdekt in Canada

In Canada is een groot dinosaurus fossiel gevonden van een 110 miljoen jaar oude dinosaurus. Deze dinosaurus behoort tot de Nodosauridae, een plantenetende dinosaurussoort. Het fossiel is waarschijnlijk een van de beste bewaarde dinosaurusfossielen dat ooit gevonden is, omdat het pantser nog in goede staat is. Door de ligging van het fossiel lijkt de dinosaurus op een draak, met uitstekende punten en een grote kop. Lees hier meer.

13e eeuws Teutoons kasteel ontdekt in Polen

Archeologen van de Nicolaus Copernicus universiteit hebben in de buurt van de stad Torún een 13e eeuws Teutoons kasteel ontdekt. Het kasteel staat gebouwd op een steile helling en is waarschijnlijk het eerste Teutoonse kasteel dat ooit werd gebouwd. Lees hier meer.

Meer lezen