Weekoverzicht ArcheologieOnline

Hieronder een kort overzicht van de archeologische vondsten deze week.

Oudste Romeinse aquaduct in Rome ontdekt

Tijdens graafwerkzaamheden aan de lijn C van de metro in Rome is een 2300 jaar oud aquaduct ontdekt, de Aqua Appia. Dat is deze week bekend gemaakt door de Italiaanse autoriteiten. Het ondergrondse aquaduct werd gevonden op zeventien meter diepte en is 35 meter lang. Het zou gaan om een van de oudste aquaducten van Rome. Lees hier meer. 

Koning Edmund ligt misschien begraven onder een tennisveld

Nadat de Engelse koning Richard III in 2012 werd gevonden onder een parkeerplaats, wordt nu ook gekeken of andere Engelse koningen eventueel ergens anders begraven kunnen zijn. Experts vermoeden dat de Saksische koning Edmund de Martelaar (841-869) begraven ligt onder een van de tennisvelden van de stad Bury St.Edmunds. Lees hier meer.

Twee kleine grafkapellen gevonden in Sakkara

Het team van het Rijksmuseum van Oudheden heeft in 2017 twee kleine grafkappellen gevonden bij het dorp Sakkara in Egypte. Samen met Italiaanse collega’s hebben de Nederlandse archeologen een nieuw gedeelte opgraven in het veld. Onder verschillende zandlagen vonden ze de grafkapellen. Sakkara is al sinds 1975 een opgravingsproject van het Rijksmuseum voor Oudheden. Lees hier meer over de vondst.

Meer lezen