Weekoverzicht ArcheologieOnline

 Hieronder een kort overzicht van de archeologische vondsten deze week.

Nederlandse schip ‘De Faam’ gevonden bij het Engelse Poole

In 1990 werd een schipwrak gevonden voor de kust van de havenstad Poole. Nu blijkt dat het om het Nederlandse schip ‘De Faam’ gaat. De Faam verdween in een storm in maart 1631. De naam van het schip werd deze week bekend gemaakt door het Poole Museum. Bij de berging van het schip in 2013 werd ook een unieke kop van een roer gevonden in de vorm van een mannenhoofd. Lees hier meer.

Schat aan Romeinse vondsten gevonden in Tiel

Op een bedrijventerrein in de Gelderse plaats Tiel hebben archeologen een immense hoeveelheid Romeinse voorwerpen ontdekt. Dat de archeologen de spullen uiterlijk hier hebben gevonden is zeer ongebruikelijk, aangezien werd aangenomen dat de Bataven die vroeger op de vlakte woonden een sober bestaan leefden. Lees hier meer.

Grootste voetsporen dinosauriërs ooit ontdekt in Australië

In Australië zijn enorme pootafdrukken van dinosauriërs gevonden in gesteente van 127 tot 140 miljoen jaar oud. Waarschijnlijk zijn dit afdrukken van sauropoden of langnek-dinosaurrussen. De voetsporen werden gevonden aan de kust van het schiereiland Dampier (Noord-West Australië), waar al eerder sporen van dinosauriërs werden gevonden. Lees hier meer.

Meer lezen