Geen foto
Peru

-

By Rei-artur pt en Rei-artur blog, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Wederom overblijfselen kinderoffers blootgelegd in Peru

Met de vondst van een ‘alien’ schedel in hetzelfde land nog vers in het geheugen, is er nu een massagraf van kinderen gevonden in Peru. Ze zouden zijn geofferd tijdens een ritueel in de veertiende eeuw.

Volgens de archeologen zijn de kinderen geofferd door een cultuur die leefde voor de Inca’s. Naast de 44 kindergeraamtes werden er ruim 150 skeletten van volwassenen gevonden nabij een stenen begraaftoren bij de archeologische site Sillustani, zo meldde de lokale media.

De site ligt op ca. tien kilometer van de stad Puno en is een pre-Inca begraafplaats. De aanwezige tombes werden in torenachtige constructies - bekend als chullpas - gebouwd. In de torens lagen de restanten van 44 kinderen, waaronder ook peuters en baby’s, van beide geslachten. Ze lagen volgens de archeologen begraven in paren.

“Ze zijn vergezeld door offeringen van dieren en objecten zoals keramieke potten, schalen, voedselrestanten en stenen gereedschap,” aldus archeoloog Eduardo Arisaca. “Op elk van hen ligt een steen op de borstkas gemaakt van andesite en ander vulkanisch materiaal. De kinderen liggen in foetushouding en hun gezichten zin naar het oosten gekeerd. Elk van hen heeft een verlengde schedel behandeling gekregen en er zijn een aantal abnormaliteiten waarneembaar in de botten, als gevolg van genetische gebreken.”

De exacte reden van de kinderoffers is niet bekend, hoewel archeologen denken dat het om een oorlogsritueel gaat. De vondst komt overeen met een opgraving die afgelopen september werd uitgevoerd, waarbij er kinder- en lamalijken werden gevonden. Deze zouden zijn geofferd tijdens een Inca of Chimú ritueel genaamd Capacocha.

Bron: International Business Times

Meer lezen
Tijdvakken
Landen
Thema's