Geen foto

Voetafdruk dinosauriër gevonden bij NASA Center

Artistieke reconstructie van het uiterlijk van een NodosaurusAl tientallen jaren staren de wetenschappers van de Amerikaanse Nautical Aeronautics and Space Administration (NASA) naar boven om onze plek in het universum te verklaren. Gedurende al die tijd waren zij zich echter niet bewust van de opmerkelijke geschiedenis die zich recht onder hun voeten bevond.

Vorige week maandag maakte NASA bekend dat er een voetafdruk van een dinosauriër was gevonden op het terrein van het Goddard Space Flight Center in Greenbelt, Maryland. Inmiddels is duidelijk geworden dat het gaat om de nalatenschap van de rechtervoet van de Nodosaurus, een herbivore dinosauriërsoort die ruim 110 miljoen jaar geleden voorkwam in de Verenigde Staten.

De voetafdruk, die een diameter van ongeveer 30 centimeter heeft, werd ontdekt door amateurarcheoloog Ray Stanford. Hij kwam onder meer tot de conclusie dat deze ‘laagbijdegrondse en slungelige bladeneter’ haast moet hebben gehad, want de hiel van het beest maakt geen onderdeel uit van de modderige afdruk.

NASA heeft inmiddels besloten contact op te nemen met verscheidene paleontologen om de voetafdruk verder te bestuderen en te preserveren. Tot die tijd zal het de precieze locatie van de vondst niet vrijgeven. “NASA beschouwt de voetafdruk en diens locatie als gevoelige informatie, maar het is niet geheim”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Bron: Discovery News

Meer lezen
Tijdvakken