Verrassende vondst in de Stevenskerk in Nijmegen

In Nijmegen in de Stevenskerk is de verassende vondst van tientallen schedels en honderden beenderen gedaan. De menselijke resten behoren vermoedelijk toe aan Nijmegenaren uit de 14e tot het begin van de 19e eeuw.  De resten zijn ooit verzameld en bij elkaar begraven.

Een vergeten verzamelgraf

Het bestaan van dit graf was in de loop van de tijd in de vergetelheid geraakt. Daardoor was de vondst van de vele menselijke delen een complete verrassing. De schedels en beenderen werden onder de vloer aangetroffen waar ze lagen in een afgesloten ruimte naast de ondergrondse grafkelder van de familie Goris uit 1651.

Crowdfunding

Directeur Heleen Wijgers van de Stevenskerk onderzoekt hoe de bijzonder vondsten straks voor iedereen te zien zijn. Met een crowdfundingsactie wil zij geld binnenhalen om het verzamelgraf voor publiek toegankelijk te maken.

De Sint Stevenskerk, ook wel Grote kerk genoemd, is de oudste en grootste kerk van Nijmegen. De kerk is vermoedelijk al in de 7e eeuw gesticht. In 1273 werd de huidige kerk op een ander plaats gebouwd dan zijn voorloper.

www.gelderlander.nl 

stevenskerk.nl/

nl.wikipedia.org/wiki/Grote_of_Sint-Stevenskerk

Afbeelding Tubantie- Eigen werk [CC BY SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via commons.wikimedia.org/

Meer lezen
Landen