Geen foto

Vampier aangetroffen door Bulgaarse archeologen

Vampier Archeologen in Bulgarije hebben de 700 jaar oude resten van een man aangetroffen met een ijzeren staaf in zijn borst. In de middeleeuwen staken mensen verdachte lijken met een staaf door hun borst om te voorkomen dat deze in vampieren zouden veranderen. De vondst werd gedaan aan de kust van de Zwarte Zee in de eeuwenoude stad Sozopol.

De man is meerdere malen in zijn borst en buik gestoken. Zijn tijdgenoten waren waarschijnlijk bang dat hij terug zou keren uit de dood omdat zij vermoedden dat hij een vampier was, aldus Bozhidar Dimitrov, directeur van het Nationaal Historisch Museum te Bulgarije.

Experts denken dat de man een intellectueel en mogelijk een arts was, omdat zulke mensen vaak verdacht werden van het vampierschap in de middeleeuwen. Het graf werd gevonden nabij een apsis van een kerk, wat de suggestie wekt dat de het slachtoffer een aristocraat was.

Het is niet voor het eerst dat er een vampier wordt aangetroffen door archeologen.  In Bulgarije zijn meer dan honderd mensen begraven wiens lichamen zijn doorboord. Er werd gedacht dat deze mensen tijdens hun leven al kwaadaardig waren en dat zij na hun dood in vampieren zouden veranderen.

Bron: Novinite

Meer lezen