Vacature restaurator/assistent-bedrijfsleider

Restaura is een (inter)nationaal en toonaangevend restauratieatelier voor archeologische objecten in Haelen. Wij zoeken een restaurator/assistent-bedrijfsleider die aantoonbare ervaring heeft met het conserveren en restaureren van archeologische objecten en zich in belangrijke mate zal richten op het opstellen van behandelplannen, het inhoudelijk aansturen van medewerkers en rapportage.

 Het is een gevarieerd takenpakket met ook aandacht voor fotografie, röntgenonderzoek, het adviseren bij archeologische ontdekkingen en het doen van blokbergingen in het veld en vervolgens preparatie in de werkplaats.


Wie zoeken wij?
Een gepassioneerd restaurator met kennis en ervaring in de conservatie van archeologische objecten. Specifieke materiaalkennis is belangrijk, maar ook vragen wij een meer brede kijk. Restaura restaureert veel verschillende materialen (o.a. aardewerk, steen, metaal, glas en organisch materiaal) uit alle tijdsperioden.
Daarnaast heb je ervaring met, en belangstelling voor, de meer organisatorische aspecten van een reatauratieatelier. Daarmee is het mogelijk je op termijn te ontwikkelen tot bedrijfsleider.

Wat kan Restaura bieden?
In ons goed geoutilleerd atelier werken 7 personen, allen gemotiveerde collega's met veel kennis en werkervaring. De werkomgeving is prettig, het werk is afwisselend en vaak zeer verrassend. Intern en extern zijn er mogelijkheden voor aanvullende opleidingen en/of deskundigheidsbevordering
Het gaat om een fulltime functie met navenante beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn?
Neem dan contact met ons op en stuur je motivatie met CV voor 31 augustus 2016 naar info@restaura.nl. Wij zullen je mail beantwoorden en mogelijk uitnodigen voor een gesprek om nader kennis te maken en te onderzoeken of je de geschikte kandidaat bent voor deze functie.

Restaura in het kort
Restaura bestaat sinds 1985 als zelfstandig restauratieatelier en is gespecialiseerd in de conservering en reatauratie van archeologische en historische objecten. Onze opdrachtgevers zijn (inter)nationale musea, archeologische diensten, opgravingsbedrijven en particulieren.
Wij beschikken over omvangrijke faciliteiten en kunnen vrijwel alle behandelingen in huis uitvoeren. Kwaliteit in conservering, restauratie en documentatie staat bij ons altijd voorop.
Voor meer informatie verwijzen wij naar de bijlage.

Meer lezen