Geen foto

Spookschip open voor publiek

Scheepswrak 'De Zeehond'. Beeld door Rijksdienst voor het Cultureel ErfgoedWoensdag 29 mei 2013 biedt Archeologie Almere bezoekers de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij een open opgraving van een scheepswrak bij de Groene Kadeweg in  Almere Buiten. Er wordt tijdens deze middag meer informatie gegeven over het scheepswrak ‘De Vliegende Hollander’ en de geschiedenis van Almere. Iedereen is uitgenodigd om deze dag tussen 12 uur en 16 uur langs te komen.

Activiteiten

Door de archeologen wordt een rondleiding gegeven waarbij alles verteld wordt over de opgraving en het scheepswrak. Ook is er de gelegenheid om vragen te stellen. Om de rest van de middag te vullen, worden er familieactiviteiten georganiseerd die aansluiten bij het scheepvaartthema. In verband met modderig terrein wordt geadviseerd gepast schoeisel en kleding te dragen.

‘De Vliegende Hollander’

Het scheepswrak werd in 1977 ontdekt door archeologen, maar de exacte locatie was niet te achterhalen. In 2012 is het archeologen eindelijk gelukt het wrak terug te vinden. Door de verdwijning kreeg het de naam ‘De Vliegende Hollander’, genoemd naar het spookschip uit de sage.

De archeologen zijn momenteel bezig met het onderzoek naar de aard, datering en archeologische waarde van het scheepswrak. Het wrak ligt in een opgravingsput die twee tot drie meter diep is. Het schip is 14 meter lang en 4,5 meter breed.

Route

Het scheepswrak bevindt zich op de Groenekadeweg 22 BW, 1332 Almere. Met het openbaar vervoer is de opgraving op loopafstand vanaf bushalte PI Almere van lijn 10.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website.

Meer lezen
Landen