Geen foto

Skelet van vampier opgegraven in Polen

Skelet van vampier opgegraven in PolenTijdens opgravingen in de Poolse stad Kamien Pomorski is een graf gevonden met daarin een vampier. Het graf dateert uit de zestiende eeuw en het skelet werd aangetroffen met een steen in zijn mond. Toentertijd was het een gebruik om mensen die verdacht werden vampier te zijn op een dergelijke manier te begraven.

Begrafenis vampier

De leidinggevende van het project is archeoloog Slawomir Gorka. Gorka geeft aan dat de resten van een steen die werden aangetroffen in de mond duidt op een vampierbegrafenis. De voortanden van het skelet zijn hoogstwaarschijnlijk er uit geslagen toen de steen in de mond werd geplaatst. Het doel van deze methode was om de vampier te laten verhongeren

Herrijzen uit het graf

Bovendien werd er een gat aangetroffen in de dij van het skelet. Dit wijst er op dat het lichaam met een paal is vastgezet in de grond. Men was bang dat vampiers in staat waren uit hun graf op te staan.  Door middel van het vastzetten van het lichaam door palen zou dit de vampier onmogelijk gemaakt worden.

De pest

Het is niet de eerste keer dat een dergelijk graf wordt aangetroffen in Polen. Meer informatie over vampiergraven kunt u vinden op Archeologie Online.Door geheel Oost-Europa zijn er meerdere graven uit de periode van 1400-1700 gevonden waarbij de lichamen ritueel zijn begraven. De rondwarende pest was reden voor veel bijgeloof over hoe de ziekte verspreid werd. Soms kwam er bloed uit de monden van slachtoffers en dit ondersteunde het idee dat er vampiers waren die door hun beet de pest verspreiden.

Bronnen

www.news.discovery.com

 

Meer lezen