Geen foto

Romeins theater ontdekt in Kent

In het Engelse graafschap Kent is een Romeins theater gevonden. Archeologen hebben een enorm 2.000 jaar oud auditorium blootgelegd op een heuvelrug nabij de plaats Faversham in het Engelse graafschap Kent. Hoewel er ruim 150 van zulke theaters zijn gevonden door heel Noord-Europa, is dit vermoedelijk de eerste keer dat er één in Groot-Brittannië is gevonden.

De archeologen, onder leiding van Paul Wilkinson van de Kent Archaeological Field School, legden de overblijfselen van het auditorium bloot op een heuvelrug. Ook vonden zij een orkestpit en een smal podium met gaten erin, vermoedelijk bedoeld als afwatering bij voorstellingen waar gebruik werd gemaakt van water.

Volgens de archeologen pasten er ruim 12.000 mensen in het theater, op vijftig rijen stoelen verspreid over een gebied van 65 meter in diameter. Er zijn sporen die dateren tot de bronstijd in de ruïnes gevonden, al is het geconcludeerd dat het theater door de Romeinen is gebouwd. De constructie werd waarschijnlijk voor religieuze festivals gebruikt. Het team vermoedt ook dat twee nabijgelegen badhuizen, die gelijktijdig werden ontdekt, een rol bij deze festivals speelden.

Het archeologische onderzoek op de locatie begon in 2007. De vondsten die in de afgelopen jaren zijn gedaan, zijn onlangs pas bekend gemaakt. Volgens Wilkinson verdient de plaats een plek binnen het Engelse erfgoed als historisch monument. “We hebben nog niet eens een fragment gezien van de hoeveelheid archeologische resten die hier aanwezig zijn,” aldus de archeoloog.

Bron: The Guardian

Meer lezen