Geen foto

Reuvensdagen op 15-16 november 2013 in Groningen

De Oosterpoort in Groningen. Beeld door Wutsje via Wikimedia.De 43ste editie van de Reuvensdagen, het archeologisch congres voor Nederland en Vlaanderen, zal dit jaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 november plaatsvinden in De Oosterpoort in Groningen. De gemeentelijke archeoloog van Groningen, Gert Kortekaas, is blij dat het congres dit jaar in Groningen zal plaatsvinden.

Kortekaas zei hierover dat ‘er de laatste jaren veel gebeurd is in Groningen. Denk aan de grootschalige archeologie rondom de ontwikkeling van het Forum, die een schat aan kennis en mooie vondsten heeft opgeleverd.’ De Stichting Reuvens is zelf ook blij met de keuze voor de noordelijke stad. Voorzitter Masja Parlevliet benadrukt het belang van een goede spreiding van de locaties van het evenement over het land. “We horen wel eens klachten dat de Reuvensdagen te veel een Randstedelijk feestje is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en met de keus voor Groningen willen we dat laten zien. Groningen heeft een rijke archeologie en het is ook een hele gezellige stad, ik verheug me al op de vrijdagavond!”

Dit jaar is wederom gekozen voor een vrijdag en een zaterdag. Uit de enquête die na de vorige editie van de Reuvensdagen onder de bezoekers werd gehouden, blijkt dat dit niet de voorkeur van alle archeologen heeft. Toch meent Stichting Reuvens hier ook dit jaar weer een goede keuze mee te maken. De gemeente Groningen heeft bij het binnenhalen van de Reuvensdagen stevig ingezet op een programma dat laat zien hoe de archeologie zich een plek in de samenleving kan verwerven. Als onderdeel hiervan zal tijdens een deel van de zaterdag voor het Groninger publiek – jong en oud – een speciaal programma worden neergezet.

Ook zal er vanaf dit jaar geen Archeorock meer zijn. De organisatie van de Reuvensdagen geeft wel aan open te staan voor nieuwe initiatieven om het vrijdagavondprogramma mee vorm te geven. In de aankomende weken zal begonnen worden met de voorbereidingen voor het congres. Over onder andere de start van de inschrijving van deelnemers en over de informatiemarkt zal tijdig worden bericht op de website van de Reuvensdagen, via Twitter (@Reuvensdagen) en via Facebook. Contact opnemen per mail kan via info@reuvensdagen.nl.

Meer lezen
Landen