Geen foto

Religieuze objecten aangetroffen op Mexicaanse site

De archeologische site Chalcatzingo in Mexico. Archeologen van Mexico’s Nationale Instituut voor Antropologie en Geschiedenis hebben op de historische site Chalcatzingo een altaar en een stèle ontdekt die stammen uit 800 voor Christus. Deze objecten brengen het totaal aantal altaren, stèles en reliëfs dat hier aangetroffen is op vierenveertig.

Het altaar heeft een rechthoekige vorm en bevat gravures die regen voorstellen. De stèle werd een aantal meter verderop aangetroffen. Deze 170 centimeter hoge grafsteen is onvoltooid. Beide objecten zijn gedateerd tussen 800 en 500 voor Christus en zijn daarmee even oud als het altaar en het reliëf met afbeeldingen van drie katten die een jaar geleden op dezelfde site zijn opgegraven.

De recente vondsten zijn aangetroffen tijdens opgravingen aan een woonvertrek dat vermoedelijk dateert uit de late klassieke periode van de Olmec cultuur, tussen 700 en 900 na Christus. Het grote verschil in leeftijd tussen de vondsten en de vindplaats is volgens archeologen goed te verklaren: in de Olmec cultuur werden veel objecten hergebruikt.

Bron: Foxnews

Meer lezen
Landen