Geen foto

Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie, inzenden tot 10 oktober

Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie, inzenden tot 10 oktober mogelijk.Tot 10 oktober is het nog mogelijk projecten in te dienen die meedingen naar de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie. Een vierkoppige jury zal daarna uitmaken welke projecten genomineerd worden om tijdens de Reuvensdagen te strijden voor de titel.

Ieder project dat archeologie en publiek op een originele, creatieve en succesvolle wijze aan elkaar verbindt, komt in aanmerking voor de prijs. Uit alle inzendingen wordt een shortlist opgesteld van maximaal vier projecten die in de ogen van de jury het beste aan dit criterium voldoen. De shortlist wordt uiterlijk 6 november bekend gemaakt.

Tijdens de Reuvensdagen, die dit jaar in Groningen worden gehouden, krijgen de genomineerden op zaterdag 16 november de gelegenheid hun project op een zeepkist aan het publiek te presenteren. De uiteindelijke winnaar wordt op de Reuvensdagen bepaald door de jury en het op de Reuvensdagen aanwezige publiek, de prijs wordt op zaterdagmiddag uitgereikt door Minister Jet Bussemaker van OCW.

Inzenden

Een project dat deze prijs verdient in handen? Ga dan naar onze website voor meer informatie. Hier staan ook alle spelregels en kan het aanmeldformulier worden gedownload.

Jury

De jury bestaat uit Doreen van Elst, plv directeur Directie Cultureel Erfgoed van het ministerie van OCW, Pieter-Matthijs Gijsbers, directeur van het Nederlands Openluchtmuseum, Henny Groenendijk, hoogleraar Archeologie en Maatschappij Rijksuniversiteit Groningen en Kelvin Wilson, archeologisch illustrator. 

Over de SAP

De SAP wil een platform zijn voor iedereen die zich met de overdracht van archeologie aan publiek bezig houdt of zich betrokken voelt bij het onderwerp. Deze groep kan de kwaliteit van publieksacties vergroten en aandacht vragen bij onderwijskundigen, ontwerpers, beleidsmakers, bestuurders en politici voor de noodzaak om de maatschappij te laten profiteren van de resultaten van het archeologisch onderzoek. Met het in het leven roepen van deze prijs wil de SAP de publieksarcheologie op een nieuwe manier onder de aandacht brengen.

Meer lezen
Landen