Geen foto

Prehistorische grottekeningen vrouwelijk geslachtsorgaan aangetroffen

Venus van Hohle FelsIn Zuid-Frankrijk zijn in de grot Abri Casternet meerdere inscripties en schilderingen van het vrouwelijk geslachtsorgaan, dieren en geometrische figuren aangetroffen op kalkstenen platen. De 37.000 jaar oude tekeningen zijn net iets ouder dan de grottekeningen in de Chauvet grot.

Met behulp van koolstofdateringen is de ouderdom van de grottekeningen vastgesteld op 37.000 jaar. De Abri Casternet grot ligt dichtbij de Chauvet grot, waar de voorheen oudste grottekeningen van 35.000 jaar oud zijn aangetroffen. Net als die grottekeningen zijn de inscripties afkomstig van de Aurignaciencultuur, die leefde tot 28.000 jaar geleden.

De schilderingen maakten deel uit van het dagelijks leven van de Aurignaciencultuur. Ze zijn namelijk aangetroffen op een plaats waar ook werktuigen, vuurplaatsen, sporen van been- en geweiproductie en een ornamentwerkplaats zijn aangetroffen. 

Volgens wetenschappers zijn de tekeningen van het vrouwelijk geslachtsorgaan ook anders te interpreteren, maar dit is de meest waarschijnlijke theorie. Daarnaast heeft de Aurignaciencultuur meer kunst gemaakt van het vrouwelijk geslachtsorgaan zoals het in Duitsland aangetroffen ivoren beeldje Venus van Hohle Fels (35.000-40.000 jaar oud), die grote vooruitstaande borsten en een duidelijk aanwezige vulva heeft.

Bron: Discovery

Meer lezen
Tijdvakken
Landen