Geen foto

Overblijfselen paarden en strijdwagens gevonden in China

De paarden waren al dood voordat ze begraven werden, te zien aan hun ligging.Archeologen hebben de bijna 3.000 jaar oude overblijfselen van een reeks strijdwagens uit de Chinese dynastie opgegraven, geheel compleet met de paarden die de karren voorttrokken. De vondst werd gedaan in een tombe van de Zhou dynastie in Luoyang in de Chinese Henan provincie.

Er zijn in totaal vier paard-en-rijtuig begraafplaatsen opgegraven. Ze dateren van ca. 770 voor Christus. Tevens vonden de archeologen goed bewaard bewijs van bronswaren en keramiek uit de vroege westelijke Zhou dynastie, een periode die in de Chinese historie bekend staat als het hoogtepunt op het gebied van het maken van bronswaar. Het was eveneens de tijd waarin de Chinese geschreven taal evolueerde in wat het vandaag de dag is.

De archeologen denken dat de tombe toebehoorde aan een persoon met enige status tijdens de dynastie. Het aardewerk, de metalen wapens en inscripties komen overeen met die van een man uit de middenklasse. Naast deze voorwerpen is de tombe als een geheel een interessante vondst voor historici, gezien het feit dat dit veel inzicht geeft in de begraafgewoontes van de vroege westelijke Zhou dynastie.

De houten kisten om de begraafplaatsen zijn na jaren vergaan.De opzienbarendste vondst tijdens de opgraving is de complete set van strijdwagens en paarden. Elke kar verschilt bovendien van grootte en vorm. Dierenliefhebbers hoeven niet te vrezen: de archeologen hebben aangegeven dat de zijwaartse positie waarin de dieren liggen, aangeeft dat ze gedood werden voordat ze in de kuil belanden, en dus niet levend zijn begraven.

Bron: Mail Online

Meer lezen
Tijdvakken
Landen