Geen foto

Opnieuw menselijke resten in Noordduinen ontdekt

Er zijn wederom vondsten gedaan in De Helderse Vallei.Op dinsdag 25 september maakten medewerkers van Landschap Noord-Holland bekend dat er wederom een vondst is gedaan in De Helderse Vallei. Vorig jaar werd het skelet gevonden van een Engelse soldaat uit de tijd van Napoleon.

De meest recente vondsten bestaan uit een schedel, enkele botten en een plaatje van een musket. De ontdekking werd gedaan tijdens het Europees Live-project, dat door LN-H wordt uitgevoerd. Na de vondst van de soldaat van vorig jaar is verder gezocht naar meer overblijfselen van de slag die in 1799 op de locatie heeft plaatsgevonden.

Op het naamplaatje staan merktekens van het regiment de Scots Guards. Het is echter al vastgesteld dat ook dit individu een Coldstream Guard was, dus het is onwaarschijnlijk dat het naamplaatje aan hem toebehoorde. Esther Poulus, archeoloog bij Hollandia Archeologen, heeft de vondsten inmiddels in ontvangst genomen en ze in een vitrine geplaatst. De identiteit van de man is niet te achterhalen, omdat er geen andere resten in de buurt van de vindplaats zijn gevonden.

De vondsten zijn tot 10 december 2012 te zien in de Helderse Vallei als onderdeel van de tentoonstelling “Expeditie Noordkop”.

Bron: Den Helder Actueel

Meer lezen