Geen foto

Opgegraven vuilnis blijkt waardevol

Enkele voorwerpen gevonden in de opgraving.Tijdens een opgraving in de Texaanse stad San Antonio zijn er voorwerpen gevonden waarvan gedacht wordt dat het vuilnis is van een 19e eeuwse vooraanstaande inwoner van Bexar County.

Aanvankelijk vond er een project plaats, onder leiding van CPS Energy, om meer elektriciteit op te wekken voor de binnenstad van San Antonio. In plaats daarvan vonden archeologen de voorwerpen. Ze geloven dat deze eigendom waren van John James, de assistent taxateur en later leidend taxateur van Bexar County in het midden van de 19e eeuw.

“Vuilnis is interessant voor ons, omdat we zo te zien krijgen wat voor een levensstijl men had,” zegt Kristi M. Ulrich, archeoloog en onderzoekswetenschapper bij de Center for Archaeological Research in Texas. Er zijn ca. 500 voorwerpen gevonden, waaronder een parfumfles, een bierfles, een apotheekfles, botten en oesterschelpen. De schelpen zijn een indicatie van het luxe leven, gezien het feit dat die indertijd moeilijk te verkrijgen waren.

Volgens de ‘Handbook of Texas’, een encyclopedie van de geografie, historie en historische personen van Texas, was John James een Brit die in 1837 in San Antonio aankwam, een jaar na de Texaanse Revolutie. Een aantal jaar later breidde hij de grenzen van de stad uit en zette de steden Castroville, Boerne en Bandera op de kaart.

Na het dateren van de voorwerpen, stelden de archeologen vast dat ze toebehoorden aan het huishouden van James, wiens voormalig huis niet ver van de opgravingen vandaan was. Het project van CPS Energy zijn weer hervat.

Bron: My San Antonio

Meer lezen
Tijdvakken